mandag den 10. marts 2008

Der ER drager i Kina!!

Vi har lejet en lejlighed ud til et par fra Finland, d.v.s. han er finne og hun er kineser. Hun har boet sammen med ham i Finland i 2 år og nu skal han hjælpe med opstarten af et firma her i byen. De var lidt krævende med ting vi skulle købe til lejligheden, mest fordi det kan være at de kun skal bo der i 3 måneder. Alligevel har vi købt en ovn, tørretumbler, ekstra garderobeskab til stuen, ekstra sovesofa til arbejdsværelset og mørklægnings gardiner. (Der er vel mørkt i Finland, så de føler sig hjemme når det er mørkt).
Han kom og vi tog godt imod ham og fik vist ham hele lejligheden. Vi kørte en tur rundt i byen med ham, for at vise hvor de forskellige ting var henne, supermarked, bank, restaurant o.s.v. Vi viste ham de kort der var nødvendige for at betale for vand, gas og el og forklarede hvor de kunne henvende sig hvis der var problemer, haven har en administration der tager sig af husene, nøgler og lign. Vi fik tegnet de vigtigste steder ind på bykortet, så han kunne finde rundt i byen og vi ville tage med ham på politistationen for at blive registreret.
Konen kom først i weekenden og nu kommer dragen ind i billedet. Sent Fredag aften 23.00 ringer hun til os og skriger som en gal. Der var ikke vand i lejligheden, så hun regnede med at de ikke havde betalt. I Kina betaler man forud for både vand og gas, når pengene er opbrugt, så lukker måleren. Det var nu ikke tilfældet, vi havde betalt både gas og vand og der var nok til de første 2 måneder, endda uden beregning. Det sker i Kina at der ikke er strøm eller vand, det er dog sjældent. Denne gang skete det så, for alle lejligheder var uden vand i hele området. Det kunne vi jo ikke gøre meget ved, selv om jeg udmærket kunne forstå at det var irriterende.
Igen dagen efter hylede hun op over at vi ikke havde givet dem kort til at betale for vand, selv om vi var ret sikre på at de havde fået det hele. Vi gennemgik alt sammen med manden og sørgede for at alle kort og papirer var der. De var 110% sikre på at de ikke havde fået kortet til vand, så vi måtte lave et nyt kort til dem og betale for det. 20 minutter efter at vi havde fået nyt kort, ringer hendes mand. Kortet lå i hans lomme, men i en anden jakke. Det var nu stort gjort af ham, havde konen fundet det, så var det blevet smidt væk og det havde stadig været vores skyld det hele.
Konen er stadig rasende på os og spyer ild ud af munden og nægter endda at sidde ned sammen med os. Nu har de så endda fået købt en trådløs router til internet og nu mener hun at det er vores opgave at få den til at virke, selv om det er noget de selv har købt. Manden har undskyldt flere gange, han kunne jo godt se at de rent faktisk havde fået kortet til vand og at hele bydelen er uden vand, heller ikke er noget vi har gjort for at genere folk.
Jeg venter i spænding på hvad der sker når de løber tør for toiletpapir, for det er vel også min opgave som udlejer

Ingen kommentarer: