tirsdag den 5. juni 2007

Hvor er hjernen

Jeg er stadig overbevist om at et ultimativt krav til offentlige ansatte i Kina, det er at de fuldstændig er frataget evnen til at tænke.
I dag havde vi en hyggedag, hvor vi tog på café til brunch, tøjshopping, frisør og sightseeing. Vi ville med en ny bus der kører rundt om søen, en dobbeltdækker med åben top. Det mente vi var en rigtig god idé og det kostede kun 2 RMB (1,5Kr). Vi fandt stoppestedet og der var endda kort over ruten. Bussen kørte hele vejen rundt om søen og stoppede forskellige steder, det var jo helt perfekt.
Som altid når noget lyder rigtig godt i Kina, så er der noget galt. Vi kørte stille og roligt rundt og nød udsigten fra overetagen, dejligt vejr og skønt at se hele området med nye huse i SIP. På et tidspunkt stopper bussen, vi er da på den modsatte side af søen. Chaufføren kommer op og siger at vi bliver nødt til at stå af, for han har fyraften nu og skal i garage for at skrive under på sin timeseddel. "Hvordan skal vi så komme tilbage til bilen" spurgte vi ham, men det kunne han jo ikke svare på. Det var bare midt på ruten, faktisk midt i industrikvarteret hvor der kun var byggepladser. Den ellers billige tur rundt om søen, endte med at koste en taxa tur yderligere, samtidig med at jeg bandede deres planlægning langt væk.
Vi var med bussen omkring kl 15.00 og den kører indtil omkring kl 20.00, så vi var langt fra kommet med den sidste. Jeg kan lige se nogle uskyldige turister blive sat af midt i byggepladser uden at ane hvor de befinder sig i forhold til byen.

Ingen kommentarer: