tirsdag den 10. juli 2007

Tog til tiden

Jeg læste lige en artikel i en dansk avis, omkring togtrafik i Kina. Meget kan kineserne få skyld for og oftest fuldt fortjent, men i dette tilfælde vil jeg godt forsvare dem.
Nu kan det jo også ske at folk står i kø ved koncerter i Danmark og mon ikke påsketrafikken eller juleferien kan afstedkomme en smule kø. At stå i kø i Kina er en del af dagligdagen, her er bare mange mennesker.
Men togene kører faktisk, endda til tiden. Planen var at der 1. April, skulle indsættes nye højhastigheds tog på flere strækninger. Første gang togene kørte.......var faktisk 1 April. Vi smutter til Shanghai med over 200 Km/t i moderne og komfortable tog, endda til yderst rimelige priser. Omkring 18 kroner koster en billet og der er omkring 80 Km.
Endnu mere mystisk, togene kører faktisk også til tiden om sommeren. I Danmark kan alle naturligvis forstå at togene ikke kan køre til tiden, når det er over 25 grader, samtidig smutter DSB fra Ålborg til København, med svimlende hastigheder langt over 60 Km/t. Det er jo varmt.
Vi har over 40 grader, men sporene er faktisk bygget til de temperaturer vi nu engang har, smart, når man tænker lidt efter.

Ingen kommentarer: