onsdag den 28. januar 2009

Trafik simulator.

Jeg har fundet en måde hvor man kan opleve kinesisk trafik, selv om man ikke selv kører bil. Man tager blot i et supermarked i weekenden inden kinesisk nytår og begiver sig så af sted med en indkøbsvogn. I mit tilfælde endda med en 2½ årig spilopmager i vognen, der kastede sig frem og tilbage, så det var som om alle hjul var ude af balance. Det svarer faktisk lidt til myldretiden i midtbyen.
Vi skulle kun have ganske få ting, men da vi fik kæmpet os hen til kassen måtte vi opgive. Der er i vores lokale supermarked 52 kasselinier, der stod vel omkring 30 mennesker i hver kø. Der er godt nok "kvikkasser" for folk med max 5 varer, men det er kineserne totalt lige glade med. De vælger gerne den kø, selv om de har top på indkøbsvognen og en ekspedition af dem alene vil tage 15 minutter.
Alt er kaos op til nytåret, på samme måde som det er i Danmark op til jul, der er bare lidt flere mennesker. Her lukker supermarkederne nu ikke, der er åbent 365 dage om året. Det har så været positivt at køre på vejene, for der er stort set tomt. Jeg tog et smut til Shanghai i dag og sjældent har jeg oplevet så dejlig fri vej hele vejen. Turen gik til IKEA og der fandt jeg så ud af hvorfor der ikke var mennesker på vejene i Shanghai, de var nemlig alle i IKEA. Jeg har sjældent været så træt efter en shoppetur, et mylder af mennesker og samtidig forsøge at holde lidt styr på min søn, der havde en helt fantastisk dag. Der er op til flere legelande rundt omkring i IKEA butikken og alle blev afprøvet.

6 kommentarer:

Lisbeth sagde ...

ja man må sige at IKEA bliver brugt her i Shanghai...på en hel anden måde end i Dk.I dk kan man da godt afprøve om en stol er ok at sidde i.Her virker det nærmest som det er en familieudflugt de er på. Cafeteriaet byder også på aldeles kineservenlige priser..hvilket gør der stort set altid er fyldt. Og skulle du få lyst til IKEA en weekend..så glem det..hvis du altså gerne vil være lidt alene. Glæder mig til at læse mere om hvordan det går med opkrævningen ved jeres bolig. PS, har forøvrigt læst med et års tid...altid hyggeligt med andres danskeres erfaringer her i Kina.

Flemming sagde ...

Hej Lisbeth.
Dejligt at folk læser med, det er jo af og til en anden verden.
Jeg kan normalt godt lide at være i IKEA, men har heller ikke været der i en weekend. Efter oplevelsen ved nytår, så tror jeg også jeg holder mig til hverdage frem over. Jeg har fast ritual med kødboller og en portion laks, og cafeteriet er jo også billigere end i Danmark.
Faktisk mødte jeg et hold på 6-7 kinesere der åbenbart brugte IKEA som kulisse til billeder. En pige stillede sig op i de fleste opstillinger og så var der 3 med meget store kameraer der gik i gang. Man undres af og til.

Lisbeth sagde ...

Osten kan altså også anbefales...når de har noget(som så ofte har de det en periode, og så kan der gå lang tid inden det nye lager dukker op. Kan man ellers få noget importeret mad i Suzhou???
Og tak for kommentaren om grissemaver...adddrrrggh.
Hht elektriske cykler...var det ikke noget med jeg læste du importede til DK. Og er de så uden de skrigende bremser det lader til der sidder på alle af slagsen i mit nabolag???

Flemming sagde ...

Det er altså ikke kun i Suzhou at Carrefour og Auchan har begrænset lager af stort set alt.
Før havde jeg Auchan mistænkt for at udspionere mig. Når jeg havde været der en 4-5 gange og fundet ud af hvor tingene var, så flyttede de om på ALT. Vores Auchan er lige blevet udvidet, der kan Bilka godt pakke sammen, for pokker det er stort nu. Vi har flere Carrefour, Wallmart og også en Metro. Metro er bedst til de importerede varer, særligt ost. Der er også et par små special supermarkeder, så vi kan næsten få alt. Metro har endda nu en Haribo afdeling, så nu behøver jeg ikke køre til IKEA i Shanghai efter lakrids. :-)

Flemming sagde ...

Og glemte jo lige www.theebikecompany.dk er mine elektriske cykler og scootere. Skulle man blive så glad for sin kinesiske model, så kan man købe en når man kommer hjem til Danmark nu. De er dog lidt dyrere, men også i bedre kvalitet end dem de langer over disken i supermarkedet.

lisbeth sagde ...

Jeg kender slet ikke Auchan, men ved egentlig godt der ligger en Wallmart her. Har endnu ikke besøgt den, men tror jeg bliver slemt skuffet. Boede i 96 i Alabama, og her ELSKEDE jeg wallmart..(her var kassedamerne nege...øh afroamrikanske..med de største numser...min var lille i forhold til)Og alt var bigsize..altså maden! Men måske er det værd for sådan en expatfrue at chekke det ud;-)Men sig til hvis du mangler noget fra hylderne her...jeg sender da gerne!!!