søndag den 1. februar 2009

Slagsmål

Hvis jeg ikke får skrevet indlæg i langtid, så er det fordi jeg er i fængsel for at have tævet vores vagter. Så galt går det nu ikke, jeg er det roligste menneske der findes, men det er sikkert at der bliver slagsmål i morgen.
I haven hvor vi bor, er der et firma der står for vedligehold, vagter, reparationer og oprydning. Det firma skal man betale til hver måned, vi betaler ikke så meget her, vist omkring 1,4 RMB/Kvm om måneden. Der er 1500 lejligheder og gennemsnittet er nok på omkring 120 Kvm, så det er faktisk en større sum penge firmaet får ind hver måned. I Danmark ville det nok gå i en fælles kasse, men ikke i Kina. Firmaet kan så tjene penge ved at lave så lidt som muligt og det er de rigtig gode til. Vi har haft 3 firmaer før det her, alle er enten stukket af, eller blevet smidt ud, fordi alle har været utilfredse med at de ikke gjorde noget som helst.
Det firma der står for vedligehold har så fået en god idé. Alle biler der kører ind, skal betale 5 RMB hver gang, også selv om man bor her. Det har de på ingen måde ret til, det er vores lejligheder og de kan ikke kræve bompenge for at vi kører ind på vores egen ejendom. Det vil de nu alligevel, for det kunne jo hurtigt blive til penge, hvis folk kører ud og ind flere gange om dagen.
Her til aften sad de stakkels vagter og snakkede om hvad der ville ske i morgen, for de skal jo opkræve pengene. Der er ikke én der bor her, det kunne drømme om at betale, så det skal nok blive festligt. Vi har snakket med politiet og de har bekræftet at de på ingen måde kan begynde at opkræve penge for at vi kører ind til vores eget hus.
Kender jeg kinesernes temperament ret, så bliver der råbt og skreget en del ved portene i morgen, hvis det endda bliver ved det. Denne gang har jeg faktisk ondt af vagterne, de har jo ikke besluttet at folk skal betale, de skal bare udføre deres job. Det gør de nu sjældent, de sidder i et hus og drikker te hele dagen.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

HAHA... meget morsom læsning...
Vi har lige fået installeret en tilsvarende bom her hvor jeg bor (Dongguan). Alle har tilsyneladende accepteret bommen og bompengene de skal af med, undtagen lige een ældre mand.. Han underholdte ca 800 lejligheder forleden aften kl 23,30. Han holdt ud i over en time før han gav op og kørte sin vej.. Mvh Torben