søndag den 11. maj 2008

mad kultur

Ingen er nok i tvivl om at maden er noget anderledes i Kina. Man kan naturligvis få næsten alt, men de små kinesiske steder tiltrækker mig nu alligevel.
For en uge siden var jeg på en lille rejse og besøgte en god ven. Om aftenen tog vi på vores foretrukne restaurant, en lille lokal "hot-pot" restaurant. Hot-pot er en stor gryde med suppe der kommer på bordet, så kan man bestille en masse ting til at putte i. Det kan være kartoffel stykker, svampe, tofu eller alt muligt andet. Her er det dog specielt, for man får en kylling i suppen. Uden for restauranten har de mange bure med høns i, altså naturligvis levende høns. Man udvælger sig så den kylling der passer i størrelse og som ser fornuftig ud. De bringer den ind og slagter den, så bliver den kogt med i suppen og serveret ved bordet.
Da vi sad ved bordet kom de ofte forbi med en kylling og her tænkte jeg på hvor hurtigt sundhedsmyndighederne i Danmark kunne lukke sådan et sted. Levende skræppende høns der slæbes igennem restauranten er vist ikke helt tilladt i Danmark, men jeg kan anbefale at man prøver sådan en restaurant, for det smager rigtig godt.
Man kan så springe over de vildeste slags tilbehør, størknet blod, hjerne og div. indvolde er nok for hård kost til en nyankommet dansker.

Ingen kommentarer: