lørdag den 2. juli 2011

Ansatte og vores butik


Livet i asien er altid en oplevelse, specielt som selvstændig. Min kæreste har en skønheds og massage salon i Bangkok og så er oplevelserne sikker på at vælte ind.
Vi har haft en pige ansat som var rigtig god. Hun var meget god til massage og kunderne var meget tilfredse. Hun rejste desværre til Dubai, hvor hun mente hun kunne tjene penge. Så overtog hendes storesøster jobbet og det er faktisk gået fint. Hun var ikke så god i starten, men virkelig kommet efter det. Nu er hun den foretrukne blandt kunderne.
Vi havde advaret hende mod at tage til Dubai, selv om lønnen lyder meget højere end i Thailand, så er omkostningerne nok lidt større ved at bo i Dubai. Når man samtidig kommer via skumle mellemmænd det tager over 10.000 Kroner for et visum, så burde man overveje om det nu er så godt som det lyder til.
Nu er hun tilbage og det lyder til at alt er fantastisk. Ifølge storesøsteren har hun en kæreste, selv om ingen af os vidste noget om ham. Han er meget rig og har givet hende penge til at åbne egen butik, hendes store drøm. Hun har nu åbnet en massage salon, men ikke helt som vi havde forestillet os. Hun har købt butikken med inventar for ca 6000 Kroner og selv i bangkok, får man ikke meget for de penge. Butikken er et usselt lille rum, uden toilet og bad. der er ikke aircondition og der er kun plastic stole. Noget tyder på at historien om den rige kæreste var en and og søsteren er ikke stolt over situationen. Det var planen at søsteren nu skulle arbejde der og ikke længere hos os. Jeg har igen advaret imod at arbejde sammen med familiemedlemmer, det er næsten den direkte vej til skænderier. hun vil også meget hellere arbejde hos os, for hun tjener flere penge her.
En anden arbejdede hos i kort tid, mest med rengøring, for hun kunne ikke massere. Min kæreste var maget begejstret for hende i starten, men det fik hurtigt ende. Jeg ved snart ikke hvad der er sket, men vi mangler lidt penge, hun var ved at leje en lejlighed ud der ikke var hendes og hun forsøgte at gafle enhver udlænding der kom her. Jeg bliver stadig overrasket over hvor langt folk vil gå for penge, specielt folk der faktisk har nok.

1 kommentar:

frisør sagde ...

Nice blog :-)