tirsdag den 20. marts 2007

Rengørings hjælp starter

Familie mønstret er virkelig anderledes i Kina. Vi har lige fået en hjælper i huset, en ældre dame der kommer hver dag og laver middagsmad og gør rent. Før mente jeg ikke vi havde brug for en til at gøre rent 40 timer om ugen, så meget sviner vi trods alt ikke. Det er heller ikke nemt at finde nogen der vil arbejde mindre, de fleste vil helst have fuld tid, specielt hvis de skal bruge tid på transport også.
Vi mødte så denne her dame i vores have hvor hun også bor, faktisk 75 meter fra os. Hun bor sammen med barnebarn og svigersøn, datteren arbejder i en anden by og kommer kun hjem hver 2. måned. Det tager omkring 12 timer med tog, så det er ikke lige hver weekend de ses. Så bor manden bare sammen med svigermor og konen ser så ham og datteren 6 gange om året. Jeg tror ikke ret mange ville gå med til den ordning i Danmark, selv om vi naturligvis ikke har helt de samme afstande.
Om dagen er pigen i skole og svigersønnen på arbejde, så hun kedede sig faktisk ved at være alene hjemme. Nu kommer hun 5 gange om ugen i ca 5 timer, så det er helt perfekt for begge parter. Min søn er rigtig glad for hende og hun er også meget flink og grundig med rengøringen. Vi blev enige om at give hende lidt ekstra i løn, så vi betaler lige omkring 400 Kr om måneden.

Ingen kommentarer: