lørdag den 10. april 2010

Forskellen

Selv om mange ting ligner hinanden ved foerste oejekast, saa er der godt nok stor forskel paa Thailand og Kina. Jeg kan godt lide Thaiernes hoeflighed og glade smil, der kunne kineserne godt laere lidt. I trafikken skal man vist til Vietnam for at finde nogen der koerer vaerre end kineserne, men her i Thailand er der mere plads og ingen der maser sig frem.
Der er ogsaa mere rent, bare det at vaere paa et toilet her, frem for Kina, er jo en ren foenoejelse. Luften er anderledes, selv her i Bangkok.
Nu er kineserne ellers igen igang med at opdrage lidt paa folket. Snart starter EXPO 2010 i Shanghai og pludselig skyder rygeforbud op rundt omkring. Folk i Shanghai skal ogsaa laere at de ikke skel gaa rundt paa gaden i pyjamas, ellers en udbredt trend i Kina. Igen forstaar jeg det ikke, hvorfor lave om paa sig selv for andres skyld? Kineserne spytter paa gulvet, de gaar i pyjamas, de ryger i elevatoren, saadan ER Kina. De har en oldgammel kalender der indeholder grisens aar, den skal de heller ikke aendre af frygt for andre.
Men saa igen, vi er vel ogsaa godt paa vej i Danmark. Ingen svinekoed i institutioner?

Ingen kommentarer: