søndag den 20. december 2009

Ged i det.

I dag fejrer man at vinteren starter. Det passer heldigvis meget godt, for det har ikke været rigtig koldt endnu.
Vi blev inviteret ud på en speciel restaurant i Mudu, naboen mente at det var den bedste i byen. Der er knap en times kørsel, så jeg håbede også at det var noget særligt. Det var det bestemt, for der var ged på menuen. Faktisk var der ikke andet end ged, det var områdets specialitet.
Jeg elsker i forvejen lam, så det kunne ikke gå helt galt. Alligevel er der ting i Kina, man lige skal vænne sig til. Først kommer altid de kolde retter, her var der skiveskåret gedeøjne, skivede gedetestikler og mange andre lækkerier. Jeg sprang dog lige over alt hvad der var rundt.
Deres gedesuppe og stegte gedekød var dog rigtig lækkert, det prøver jeg gerne igen. Måske har jeg samlet mod til så at prøve noget der er rundt.

Dagen fortsatte med at vi skulle have skiftet et dæk på bilen. Da vi står uden for butikken med dæk, lyder der et ordentligt brag og jeg ser en ældre dame i luften. Hun var gået over den 4 sporede vej, naturligvis helt uden at se sig for, det er bilernes opgave. Bilen havde bare ikke en chance for at undgå hende. Jeg tror egentlig hun klarede den med mindre skader, det var svært at se noget for de omkring 50 mennesker der stod i rundkreds omkring for at kigge på.

På vej hjem igen, bliver jeg overhalet af en bil der har travlt. Det er ikke smart at overhale i et sving, når man ingen styr har over sin bil. En hurtig manøvre og han skred ud i autoværnet, vendte rundt og ramte en anden bil. Der var min fod på bremsen for længe siden, så jeg kunne denne gang nøjes med at ryste på hovedet.

Alt i alt, en helt almindelig dag i Kina.

1 kommentar:

Kim sagde ...

Det er utroligt hvad der kan blive hverdag efter et par år i Kina, men man vænner sig godt nok til meget.