torsdag den 16. november 2006

hvem kommer først

Vi har lige været til kontrol med sønnen, 3 måneders check og vaccination. Det var på det lokale hospital og nok en smule mere "landligt" end hospitalet hvor han blev født.
Der oplever man kinesisk køkultur i fuldt flor, det var værre end ved en pengeautomat. Selv om folk stod med små børn på armen, så skubbede folk det bedste de havde lært. Vi havde endda meldt os til og skulle så vente på at vi blev råbt op. Da vi så blev råbt op, var det som om alle andre skulle forhindre folk i at komme til. Måske tænkte de, at hvis alle skulle bruge 5 min på at komme frem, så kom de selv hurtigere til.
Jeg har spist kyllinger med højere IQ end kinesere i kø, om det så er i en butik eller i trafikken. I starten laver man fejlen ved pengeautomaten, man holder pænt afstand. Det resulterer i at der kommer en og tænker, hov der er plads til mig. Som det naturligste i verden, går de lige ind foran dig og stiller sig i kø, helt op ad den der står og febrilsk prøver at skjule sin pin-kode.
Men vaccineret blev han da, modsat de fleste andre børn der var der den dag. Nogen af vaccinationerne skal man betale for og er der noget kinesere ikke er glade for, så er det at bruge penge. Det er virkelig ikke ret dyrt, heller ikke for dem, men langsigtet tankegang er altså ikke deres stærke side.

Ingen kommentarer: