torsdag den 2. februar 2012

Hospitaler

En sag har optaget folk lidt i forbindelse med hospitalerne i Kina. Man er ikke i tvivl om at penge spiller en meget stor rolle i Kina, også i sundhedsvæsenet. Kineserne er dog vrede over en sag hvor det tydeligt blev demonstreret hvor meget vigtigere penge er end folks helbred.
En mand var blevet syg og tog på hospitalet for at blive undersøgt at en læge. Lægen kunne se at han var ret syg og at det var ret alvorligt, men en operation ville kunne redde ham. det ville koste omkring 100.000 at blive opereret, så det var rigtig mange penge for manden. Han tænkte at han ikke havde ret mange muligheder, selv om han ikke havde så mange penge, for de penge han kunne spare, ville alligevel ikke være noget værd hvis han var død, alligevel ville han dog gerne have en anden læge til at se på ham. På et andet hospital fandt han en læge og han undersøgte manden. Ja lægen kunne godt se at han var syg og ikke havde det godt, så han skrev en recept på noget medicin til 20 kroner og efter en uge var manden rask. Det var jo egentlig godt, men manden var jo sur over at den første ville skære ham op for 100.000, når løsningen der gjorde ham rast på en uge kostede 20. Operationen ville sikkert være i forbindelse med medicin til 20 Kr og for 100.000 skulle der jo også være råd til det.
Det har fået en diskussion til at blusse op omkring hospitaler og læger i Kina, for der er mange gode og dygtige læger i Kina, men der er også en del som kun nærmer sig patienter med $-Tegn i øjnene.

Ingen kommentarer: