lørdag den 8. oktober 2011

Det regner lidt

Der har ikke været i danske medier om regnvejret i Thailand, men det regner stadig og har været et kæmpe problem for landet i år.
Jeg har behændigt undgået de største regnbyger. Først var vi i Jomtien ved Pattaya for omkring 4 uger siden og efter vi tog hjem fik de rigtig meget regn. Gaderne var oversvømmede som aldrig før, selv gågaden i Pattaya stod under vand. Uden for Pattaya ligger Floating marked og netop for et par uger siden, levede det rigtig op til sit navn. Det var første gang at markedet havde været lukket.
I denne uge var vi igen i Jomtien, men her gik det værst ud over Bangkok. De ansatte fra vores butik ringede og var lidt nervøse, da vandet steg en hel del. Nu hvor vi er tilbage i Bangkok er her heldigvis ret normalt igen og der er ingen vand her hvor vi bor.
Nogen steder kunne man sagtens gøre noget ved problemet, f.ex. i Pattaya og Jomtien. Fra Beach Road er der altså kun 20-30 meter til stranden der ligger meget lavere, så der skulle ikke meget rør til for at få vandet ledt væk fra gaderne. http://www.youtube.com/watch?v=KVE9qJAN_FA&feature=player_embedded#!
Der er naturligvis kloakker, men sikkert bygget efter almindelig asiatisk standard, altså halvt stoppet til med plastposer, byggeaffald og tallerkener.
Når der kommer 330 mm vand inden for et døgn, så er det naturligvis også lidt af et arbejde at komme af med vandet, alligevel kunne byerne nu godt gøre en lidt større indsats for at forebygge oversvømmelserne lidt. Det ser ud som om at landet vil gøre alt for at skåne Bangkok og dermed de rige, de fattige på landet regnes ikke for så meget. Der diskuteres meget omkring de forskellige dæmninger og at der kun fokuseres på at holde Bangkok fri, med mange andre nordlige provinser som taberne.
Her får vi ikke de vildt store problemer i forhold til andre steder, der er steder hvor vandstanden ved floderne er 3-5 meter over normalt og rigtig mange huse står helt under vand.

Ingen kommentarer: