onsdag den 15. oktober 2008

Opstramning

Det er som om at politiet er begyndt at stramme lidt op på forskellige ting. Det er snart lang tid siden jeg har set en DVD butik der er åben, det er naturligvis kopier der er tale om. Flere butikker har haft lukket i en uge, indtil politiet mistede interessen for dem, men nu har jeg flere gange gået forbi lukkede butikker, endda flere uger i træk. Problemet er så bare at man kun kan købe kinesiske film i de få butikker der er tilbage. Fra officiel side er der begrænsning for hvilke film der må vises i Kina, selv om det vist kan være det samme, med alle de kopier der findes over alt.
Også andre butikker har oplevet indskærpelser. Vi skal endda til at registrere vores butik, hvilket naturligvis betyder penge ud af lommen på os. Jeg tager det nu roligt, det er faktisk ikke ret dyrt, men for min kone er det virkelig en torn i øjet. Alt hvad der hedder udgifter er i hendes øjne, helt og aldeles unødvendige.
Selv barene har fået indskærpelser. Pigerne må ikke stå ude på gaden og forsøge at lokke kunderne ind og de skal også være mere anstændigt klædt på. På en måde er det nu godt nok, før kunne man ikke gå hen ad gaden om aftenen, uden at blive næsten trukket ind på samtlige steder man passerede.

Ingen kommentarer: