torsdag den 12. januar 2006

Mine ting er kommet

Jeg har nu besluttet at lave en blog, det er jo så moderne efterhånden. Jeg kan så komme af med lidt af mine frustrationer over at bo i det her mærkelige land, det hjælper at skrive tingene ned, har jeg fundet ud af.

Julen i Kina er nu overstået og jeg er begyndt at være lidt optimistisk med vejret. Jeg tror aldrig jeg har frosset så meget som i Kina, selv om her faktisk ikke er koldt. Vi har været nede på et par graders frost og det er jo ikke så slemt set med danske øjne, men det fryser over alt. I butikker er der koldt, i bussen fryser det, i mit firma har vi ingen varme og når jeg endelig kommer hjem, så har min kone åbnet alle vinduer. Der er kun min seng der er en lille varm helle, for der har jeg et elektrisk varmetæppe. De sidste par dage har det være 12-13 grader og man kan pludselig holde ud at være alle steder.
Kineserne glæder sig allerede til det kinesiske nytår, vi holder også 2 ugers ferie, så alle tager hjem til familien. Det kan være at jeg ikke skal arbejde på mandag, vi har ikke strøm. Det sker en gang imellem at vi må lukke firmaet for en enkelt dag, firmaerne i området skiftes så. Der er stor mangel på energi i Kina, men ellers er elforsyningen nu stabil nok. Jeg tror kun det er sket én gang at strømmen pludselig er gået.

I dag var også dagen hvor jeg betalte for fragt af mine ting fra Danmark, ikke en god oplevelse. Jeg har sendt 8 flyttekasser med mine mest personlige ting herned og det var faktisk billigt. Jeg kontaktede først et internationalt flyttefirma, de ville bare have 25.000 + moms og indfortoldning. Så spurgte jeg DFDS-transport, de kunne sende det i en kasse for 1500 kr. DFDS fik opgaven, der kom dog lidt ekstra til. Kassen skal laves i speciel varmebehandlet træ, det koster lidt ekstra. Så skal man have et certifikat fra plantedirektoratet på at træet rent faktisk er varmebehandlet.
Men mine ting ankom planmæssigt i Shanghai og jeg havde forinden sendt en liste over alle tingene til toldvæsnet i Shanghai. Jeg betalte i dag en regning på 3600 for transport fra Shanghai og hertil. Jeg spurgte om de havde spist svampe, de første 9000 Km koster 1500 og de sidste 80 Km koster 3600?? Det var et kinesisk firma der stod for det sidste, men de skulle jo have ekstra fordi det skulle læsses på en bil og så havde de også opbevaret det i 2 dage inden det blev sendt med lastbilen. Lugter de udlændinge, så står der $-tegn i øjnene på alle. Om det er mit eget firma der har snydt mig, eller det er transportfirmaet, finder jeg nok aldrig ud af. Sikkert er det dog, at de burde have spurgt mig først. Jeg har foruden betalt ca 700 Kr til toldvæsnet, det lyder helt rimeligt, måske endda billigere end jeg havde regnet med. Man kan på meget lempelige vilkår tage sine ejendele med, én gang.

Ingen kommentarer: