tirsdag den 26. juni 2012

Tilvænning

Selv om jeg jo snart har boet i Kina i en hel del år, så vænner jeg mig aldrig til det.
jeg kan sagtens forstå udlændinge der kommer til Danmark og holder fast i deres egen kultur, jeg gør på mange måder det samme. For jeg bliver jo aldrig kineser og jeg vil aldrig finde alle ting normale eller for den sags skyld bare acceptere tingene som de er.

Jeg bliver stadigvæk gal når folk forsøger at snyde mig, jeg vil stadig ikke betale (alt) for meget når jeg køber noget, bare fordi jeg er hvid og jeg vil aldrig blive venner med en taxa chauffør.

Og denne weekend fik de alligevel skovlen under mig. I det største kinesiske supermarked kom jeg glad hjem med mine indkøb og næsten alt var som det skulle være, med undtagelse af en enkelt ting:

Pakken var påfaldende let da jeg kom hjem og det var ikke så meget de 12 kroner jeg havde betalt, men at et kæmpe supermarked sælger ikke bare kopier, men direkte snyd og bedrag.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kære Flemming - nu har jeg i lang tid fulgt i, hvad du skriver på din blog - og må sige det er ganske underholdende, men nok max. 50% er som du beskriver Kina. Bl.a. din megen snak om taxi chauffører er vi ikke mange der kan genkende - i mine 6 år i Kina, har jeg endnu ikke været udsat for at de ikke bruger taxameteret - der kan være steder ude i landområderne ja, men ALDRIG i byerne.
Du giver gennemgående er dårligt indtryk af kineserne - selvfølgelig er der folk her der forsøger at snyde, men %vis ikke flere end i DK. Jeg er lidt uforståelig overfor, at du gider opholde dig i Kina med alle de dårlige oplevelser du har. Prøv dog at se det positive i at bo her og snak om det - det andet er trivielt og ikke fair mod de fleste kinesere.

Flemming sagde ...

Jeg har heller aldrig oplevet at blive snydt i Shanghai eller Suzhou, men nu rejser jeg meget rundt og det er altså noget der trods alt fylder i hverdagen. Lige nu bestiller jeg taxa på mit hotel og oftest kommer der en sort taxa, de tager altid dobbelt pris i forhold til en officiel med meter.
Andre byer vil de konsekvent nægte at køre efter meter når man ankommer i lufthavnen og kræve 3-4 gange normal pris. Det er klart at hvis jeg altid boede i midten af en stor by og aldrig kom rundt, så ville jeg have et andet syn på det.
Måske skulle jeg skrive om alle de gode ting, for jeg elsker jo netop at bo her. Mange ting er hverdag, så dem tænker jeg ikke over, derfor vil de negative ting også fylde lidt mere.
Jeg arbejder jo netop med kinesere hver dag og har det fantastisk, men at sige at der ikke er mere snyd her end i Danmark?? Så må DK have ændret sig meget de sidste 10 år, for det ER altså anderledes når man er midt i det.
Jeg ved naturligvis ikke hvordan dit liv er, men jeg har oplevet mange danskere der bor i deres egen dansker bobble og aldrig har haft en kinesisk ven eller spist på en kinesisk restaurant. Så har man naturligvis et noget andet syn på tingene

Peter sagde ...

@Anonym (har du i øvrigt ikke et navn eller en hjemmeside)?

Der er mere reglen end undtagelsen, at taxichauffører i de større byer (specielt lufthavne og jernbanestationer) har forsøgt at rippe mig af, så jeg forstår udemærket Flemmings holdning. Jeg sender konen (kineser) hen og hente, for så får vi en reel pris eller taximeteret slået til.

Det er mere ude i min kones hjemby vi ikke har problemer med at blive snydt af taxier.

Har

Sơn Trần sagde ...

Oivl Blog Please 1 view :3