tirsdag den 24. april 2012

mælkepulver igen

Kina havde et større problem for et par år siden, melamin i mælken var ikke så godt. Nu har vi fået en ny tilsvarende skandale, nemlig gelatine. Kineserne stopper ikke nogen steder hvis der er en mulig profit. Pyt med at vi slår en masse mennesker ihjel, bare vi tjener penge.
Gelatine bruges i kapsler til medicin, det er naturligvis en speciel gelatine, der er godkendt til fødevarer og ikke noget til industriel brug. Hvis man nu køber den billigere gelatine med indhold af bl.a. Chrom og andre spændende ting, så er der nok ingen der opdager hvis vi bruger det til medicin, der er jo penge at tjene.
Der er blevet funder stoffer hvor grænseværdierne er overskredet 80 gange og på en fabrik har man fundet 300 Tons industriel gelatine, klar til at komme i vores medicin.
Som sædvanlig har det offentlige udtalt at det er helt sikkert at spise pillerne, jeg er nu glad for at jeg er rask lige nu og ikke har brug for kinesisk produceret medicin

fredag den 13. april 2012

Perspektiv

Når man kun ser Danmark igennem aviserne som jeg, så er det nok et andet billede man får af forholdene. De største problemer i Danmark er Villys engelske, rygekabiner på Christiansborg og hvem der vinder i X-faktor. Samtidig læser man dagligt om vold og knivoverfald og føler at man selv sidder det fredeligste sted på jorden.
Jeg har aldrig været bange i Kina og man oplever aldrig vold eller overfald i nattelivet. Jeg vil langt hellere gå rundt i Shanghai midt om natten, end jeg vil i København.
Det er lidt sjovt sådan at se tingene på afstand, for jeg kan jo slet ikke følge med i hvad der sker. Nye danske sangere som jeg ikke aner hvem er, vinder af div. reality shows og den slags som ser ud til at optage Danmark mest. Alt er sikkert som før, men set med mine øjne er det ikke altid de vigtigste ting der fylder aviserne.

torsdag den 5. april 2012

Ris til egen r...

Ingen tvivl om at man kopierer alt i Kina, ethvert produkt der er kendt, bliver kopieret. I går så jeg en mand med et par ECCE sko, skrevet med nøjagtig samme skrifttype som ECCO. På en messe i sidste uge, vae der endda kopier af vores maskiner. Et andet firma har nøjagtig samme design som vi har og jeg er ret sikker på at vi var først. Mit firma er 61 år gammelt.
I avisen løste jeg om et stigende problem, nemlig kopiering af antikviteter. Der er stigende efterspørgsel efter antikke og historiske ting og folk er villige til at betale utrolige summer. Et historisk dokument blev solgt på en auktion for 120 Mill Danske kroner, det skulle være fra år 420. Et museum i Shanghai var efterfølgende ret sire på at det var en forfalskning, de havde nemlig haft dokumentet i over 20 år. Der er nu hele fabrikker der laver "gamle" tallerkener, krukker, jadesmykker og alt der kan sælges for penge. Dem der laver kopierne får ofte ikke mange penge, måske 100. Så sælges de videre på antikmarkeder for 10.000, men de eneste der indtil nu er blevet straffet, er dem der har produceret kopierne.
Som med så meget i Kina, der er regler og love og dem skal alle overholde, med mindre man har penge.