søndag den 7. august 2011

Rottefængeren fra Århus

Vi har fået husdyr af den ubehagelige slags. Først var pigerne i stor panik, der lød et brag fra køkkenet og de fik konstateret at det var en slange der var kommet ind. Efter beskrivelsen blev de enige om at det var en Kobra. Ja sådan en 120 cm ret farlig snoende hvæsende ting. Nu er der ikke længere slanger i køkkenet, vi har nemlig rotter. Var slangen her stadig, så ville vi ikke have rotter, også rotterne er bange for slanger.
Rotterne er desværre inde i huset oppe i hulrummet på vores nedsænkede loft. Jeg kan se at de kunne komme ind ved gennemføring af afløbsrør og jeg har endda set flere løbe oppe på en mur i køkkenet.
Nu er jeg så tilbage og kampen kunne begynde. Inden beretningen om Flemmings kamp mod rotterne, er det vigtigt at få en ting med. Vi har fået en ny pige i forretningen. Hun arbejder ikke rigtig her, men hjælper bare lidt til med rengøring. Hun er her illegalt og kommer fra Laos. Hun bor hos en dame i nærheden, men tjener ingen penge. Vi giver hende så mad for at gøre lidt rent og hun er glad for at være her. Hun er en stille pige, men rigtig flink og hun går virkelig til den med rengøring.
Lørdag startede med en tur i Makro, svarer til Metro. Jeg fik indkøbt en masse midler til rottebekæmpelse. Ikke gift, det lugtede følt nok i forvejen uden døde rotter på loftet. Jeg var lidt skeptisk i starten, for jeg fik købt lim, rottelim. En dåse med noget klistret stads som minder om en blanding af tyggegummi, tapetklister og kontaktlim. Det nedsænkede loft i badeværelset blev taget ned og jeg kunne se hullet, samt rigeligt med efterladenskaber fra rotterne. Limen blev smurt på et bræt og lagt på deres flugtvej. Så åbnede jeg en lille lem op til loftet og kiggede rundt med en lommelygte. Der sad 3-4 rotter og stirrede på mig. Da jeg så råbte og hvæsede af dem, stak de af i fuld fart. Jeg kunne høre hvordan de smuttede ud af hullet og pilede hen af muren. på langsiden kom 2 rotter rigtig op i fart, lige indtil de nåede til mit bræt med lim. Begge rotter bremsede op fra fuld hastighed til stilstand på en brøkdel af et sekund. Den lim virker, de har ingen mulighed for at slippe væk, de hænger bare fast og jo mere de kæmper, jo bedre hænger de fast.
Kampen var fløjtet i gang, der var stadig flere rotter. Næste hold der blev jaget væk smuttede også først ud på badeværelset, men nu var loftet væk, så en rotte faldt ned i håndvasken. Den hoppede rundt og forsøgte at gemme sig bag toilettet. Det der nu sker, kan jeg stadig ikke helt begribe. Pigen fra Laos, den lille stille søde pige, griber et kosteskaft, går ind på toilettet og lukke døren. Der lød skrig og slag med kosteskaft, døren går op og der står den lille pige fra Laos med et kosteskaft i den ene hånd og en død rotte i den anden. Det var ikke sådan jeg havde regnet med at hun ville reagere, de andre piger var allerede løbet skrigende væk. Hun er godt nok en sej bette en, hun smed også alle de andre rotter væk. Bare ned i en plasticpose og så blev de kylet ud på en mark. Inden da havde fået en på låget med et vandrør.
I løbet af dagen fik vi has på 9 rotter og 2 slap væk. Der lugter allerede bedre i huset og nu skal jeg have tætnet alle rørgennemføringer. Jeg havde lagt lim ud over alt i køkken, bad og loft over natten, men fangsten her til morgen var kun en enkelt rotte der var på vej ind over muren. Dog med en mindre bonus i form af et firben og en lille slange. Vores køkken er egentlig udendørs, men nu bliver der dækket noget bedre af ud til den store åbne tilgroede mark ved siden af.

Hvorfor har jeg aldrig set rottelim i Danmark? Det skidt fungerer helt fantastisk og virker på alt kryb som mus, rotter og.... ja vi har vel ikke meget andet i Danmark. Rotterne kan være nok så snu, limen er ikke giftig, den lugter ikke, den klistrer bare helt vildt godt.

lørdag den 6. august 2011

Forretnings mulighed.

Ud over at vi har en fin massage salon, har vi nu fået øjnene op for en anden mulighed for at tjene penge.
Vi har et areal udenfor der er overdækket af et halvtag. Det lejer vi ud til boder der vil sælge et eller andet. Vi har haft en del, bl.a. en der solgte lodsedler, en kaffebar, en frugt handler og forskellige andet. Sidst havde vi lejet ud til noget frugt salg og denne gang havde vi sikret os 2 måneders leje, så vi ikke skulle have bøvl hele tiden. Efter 3 dage gav de op, de havde regnet med at tjene en masse penge fra starten, men det gjorde de ikke. Folk fik jo ikke engang set hvad der var åbnet, så klart nok at der ikke kom mange kunder. Det er typisk asien, alle jagter de hurtige penge, hvor man ikke skal yde en indsats selv.
Nu har vi så fået 2 måneders leje for 3 dage og vi er klar til at leje det ud igen.

Det var ikke bedre med lodsedlerne. En pige havde lejet arealet, men hun ville ikke selv arbejde, så hun satte hendes gamle mor til at passe forretningen. En kuffert med lodder til det lokale lotteri, så skulle millionerne jo snildt komme rullende, troede hun. Hendes mor var ikke helt ung og frisk længere, så det meste af tiden klappede hun kufferten med lodder sammen og sov hen over den. Egentlig ikke så underligt at ingen købte lodder, folk så bare en gammel dame der sad på en stol og sov.

Der gik en del måneder inden vi fik rimelig omsætning i butikken og vi har stadig ikke det store overskud, men med tiden er det kun blevet bedre. Hårdt arbejde, god service og rimelige priser holder trods alt i hele verden, selv om mange håber på noget andet.