fredag den 31. oktober 2008

Farvel sommer

Det betyder ikke at det er vinter i Kina, blot at sommeren som vi kender den, er forbi nu. Det plejer at gå meget hurtigt ned ad bakke, men vi har stadig 17-19 grader så længe det varer.
Kina har jo været udsat for lidt af hvert med vejr fænomener i år, så jeg ved ikke hvad vi skal vente os. Sidste vinter var den værste i 40 år, vi havde både sne og frost. Vi har haft lidt tyfoner og jordskælv, men ikke noget vi ellers har mærket noget til her.
Det er nok for sjældent at jeg tænker på det, for man vænner sig jo til det gode vejr. Alligevel savner jeg bestemt ikke de regnkolde morgener hvor man sidder og hopper i bilen indtil der er kommet en smule varme på. Det kan godt være at det danske efterår er smukt med alle farverne, men det slår på ingen måde at sidde uden for om aftenen med en tynd jakke på og nyde sin mad.

tirsdag den 21. oktober 2008

Stakkels mig

Jeg er blevet syg. Ikke noget alvorligt, men jeg havde ondt i mine hænder og havde røde pletter i hånden og flere steder på kroppen. Til sidst var der ikke andet for end at tage på hospitalet, jeg havde givet det 2 uger, men det blev ikke bedre.
Lægen var meget flink og snakkede perfekt engelsk. Han havde læst medicin i USA og arbejdet 6 år på et amerikansk sygehus, så ham var jeg egentlig tryg ved. Det burde udelukke de mest alternative løsninger med tang eller te og jeg var også ret sikker på at han ikke ordinerede dragespyt eller andet eksotisk. Det blev nu langt værre.
"Du har fået en allergisk reaktion på protein" sagde lægen, de næste 14 dage skal du holde dig fra æg, mælk og kød. Det var en grim en, vegetar i 2 uger og mig der elsker kød. Jeg skulle have en sprøjte bag i og fik så noget medicin jeg skulle spise. Selv om jeg først var skeptisk, så var alle symptomer væk dagen efter. Det er nu over 14 dage siden, men jeg holder mig stadig overvejende fra kød. Det har vist sig at være en ret fornuftig slankekur, og de har trods alt rigtig mange spændende grøntsager i Kina. Det ændrer ikke på at jeg skal mæske mig i flæskesteg og skinke når vi snart holder dansk julefrokost her i byen.
Regningen fra hospitalet var sammenlagt på under 100 kroner, det var inkl. medicinen.

onsdag den 15. oktober 2008

Opstramning

Det er som om at politiet er begyndt at stramme lidt op på forskellige ting. Det er snart lang tid siden jeg har set en DVD butik der er åben, det er naturligvis kopier der er tale om. Flere butikker har haft lukket i en uge, indtil politiet mistede interessen for dem, men nu har jeg flere gange gået forbi lukkede butikker, endda flere uger i træk. Problemet er så bare at man kun kan købe kinesiske film i de få butikker der er tilbage. Fra officiel side er der begrænsning for hvilke film der må vises i Kina, selv om det vist kan være det samme, med alle de kopier der findes over alt.
Også andre butikker har oplevet indskærpelser. Vi skal endda til at registrere vores butik, hvilket naturligvis betyder penge ud af lommen på os. Jeg tager det nu roligt, det er faktisk ikke ret dyrt, men for min kone er det virkelig en torn i øjet. Alt hvad der hedder udgifter er i hendes øjne, helt og aldeles unødvendige.
Selv barene har fået indskærpelser. Pigerne må ikke stå ude på gaden og forsøge at lokke kunderne ind og de skal også være mere anstændigt klædt på. På en måde er det nu godt nok, før kunne man ikke gå hen ad gaden om aftenen, uden at blive næsten trukket ind på samtlige steder man passerede.

Sommer?

Igen er der run på vores tøjbutik, kineserne skal have varmt tøj nu. Vi har også haft helt ned til 20 grader om dagen, men kun på de koldeste dage naturligvis. Kineserne er for længst gået i gang med indkøb af rigtigt varmt tøj, selv om jeg stadig har det fint i en kort skjorte. I dag spiste jeg frokost uden for i 26 graders varme og jeg frøs faktisk ikke. Der går max 2 uger, så er det til gengæld RIGTIG koldt og vi glider faktisk bare fra sommer over til vinter.
På en måde savner jeg efteråret i Danmark, men jeg tror min hukommelse pynter lidt på de idylliske dage med brune blade og en rask gåtur i skoven. Når jeg rigtig tænker efter, så var det vist mest ruskende vind med evig regn og kulde og det savner jeg alligevel ikke.