tirsdag den 29. maj 2007

Myggene er kommet

Vi havde et større slagsmål i går. Ikke med hinanden, men imod de forbandede myg. Det er nok det værste sommeren bringer med sig, for der er mange af dem.
Nu er det et fast ritual inden vi går i seng, hele soveværelset skal finkæmmes, ellers nytter det ikke noget at gå i seng. I samme øjeblik man nærmer sig søvnstadiet, så lyder det som en helikopter inde i øret. Hvorfor de altid skal flyve så tæt forbi aner jeg virkelig ikke, men det lyder som om flyvevåbenet holder øvelse. Naturligvis vågner man næste dag med kløende røde prikker på alt hvad der har stukket ud under dynen.
Myg og rosenkål er 2 arter som jeg er sikker på aldrig vil blive savnet, hvis de forsvandt fra jorden.

fredag den 25. maj 2007

Igen ny rengørings kone

Vi har nu skiftet rengørings kone en hel del gange. Den første vi havde var mere interesseret i at lege med min søn og se fjernsyn og det blev gulvene ikke rene af. Så fandt vi et firma der udlejede personale og de garanterede for at de ikke stjal og at de havde gennemgået en uddannelse i rengøring. Først ville vi ikke have hende de ville sende, hun kom nemlig ikke fra Suzhou. Der havde vi lige snakket med nogen andre der havde brugt et bureau og de var rigtig glade i starten. Hun havde gjort rent over alt og arbejdet rigtig hårdt. En dag var de så taget på indkøb og efterladt hende alene i lejligheden. Dumt, for da de kom hjem var både rengørings kone og værdier for 120.000 pist væk. Hun havde afleveret et falskt ID kort til firmaet, så de anede hverken hvem hun var eller hvor hun kom fra. Firmaet dækkede naturligvis ikke noget, selv om det jo faktisk var idéen i at vælge et firma.
Nå, vi ville jo finde en, så vi blev enige om at prøve. Hun kom den første dag og brokkede sig over at der var alt for langt. Hun skulle betale 2,5 Kr i cykeltaxi og hun kunne ikke selv cykle. Da hun havde været der 4½ time, sagde hun at nu havde hun NÆSTEN arbejdet i 5 timer, jeg var lige ved at sige at jeg skam også NÆSTEN ville betale hende alle pengene. Hende så vi kun den ene dag.
Nu har vi fundet en rigtig god en, selv om vi faktisk har lånt hende af naboen. Min nabo er franskmand, men han er nu faktisk flink nok alligevel. De har haft hende her til at gøre rent i over 1 år, men hun er der ikke på fuld tid. Det ville vi jo heller ikke have, så nu deles vi. Her er der ikke for langt mellem arbejdspladserne, det er bare ind i næste opgang. Aldrig har vores hus været så rent, hun er bare effektiv. Der er kæmpe forskel på den nye og de andre vi har haft før.

lørdag den 19. maj 2007

Tur til Shanghai

Jeg var en tur i Shanghai i går, jeg skulle have nyt pas. En god lejlighed til samtidig at besøge IKEA. Turen på motorvejen bød på ikke mindre end 3 uheld, de 2 med dræbte. Jeg har ofte oplevet folk krydse motorvejen og tænkt over om de bare har dødsforagt, eller slet ikke tænker over at det er farligt. Til fods over 8 spor i myldretiden er bare ikke ufarligt, det gik så også galt denne gang. Man kan også opleve at biler holder stille i det yderste spor, jeg så en gang nogen skifte hjul der. Hvis man punkterer, så burde det jo være muligt at komme ind i nødsporet, selv om det nu også bliver brugt til overhalinger. Der er bestemt ikke et fald i trafikulykker og politiet gør absolut intet for at holde styr på tingene.
Det er nok for sent at ændre på deres trafikvaner, visse ting er meget gennemgående. Holder der bare 3 biler for rødt og venter på at komme lige ud, så tager man i stedet en sving bane. Til højre spærrer man så vejen for dem der vil svinge til højre, men det går jo ikke ud over en selv. Generelt er det med at vente i kø ikke kinesernes stærke side. Der er ALTID en der forsøger at komme inden eller uden om, ellers laver de bare en ekstra bane og klemmer resten af trafikken. Hvis der er kø, så gælder det om at få lavet så mange spor som muligt, også selv om vejen er indsnævret til 1 spor senere. Man kan også sagtens tage de modgående baner i brug, de modkørende kan så ikke komme nogen vegne og der bliver også kø der, men det tænker man ikke over.

torsdag den 17. maj 2007

Er det koldt når det er over 30 grader?

Kineserne undrer sig ofte over de ting vi gør, det er naturligvis også noget anderledes. Flere har været forfærdede over at se hvor lidt tøj min søn har på når vi går en tur. I går var vi til kontrol med ham på hospitalet og han fik også lige en vaccination. Han havde korte bukser og en t-shirt på og sad med bare tæer. Folk var oprørte over at han bestemt kom til at fryse. I min verden kræver det dog 2 ting, først at man ikke har ret meget tøj på og så det vigtigste, AT DET ER KOLDT. Ikke en vind rørte sig og det er 34 grader, jeg tror alligevel at han holder de værste forkølelser fra livet.
Faktisk har han slet ikke været syg. Flere af børnene på hospitalet, var pakket ind som om det var vinter. En stakkels lille pige havde et par alm. bukser på og inden de gik ud, fik hun lige et par gode varme joggingbukser uden på. Men i Kina fryser man hvis man ikke har tøj på, så kan man ikke tænke så langt som at det nok mest er sandt om vinteren.

tirsdag den 8. maj 2007

Sommeren er kommet

Man kan altid regne med sommeren her og den kommer 1. Maj. Pludselig er det blevet varmt, altså sådan for alvor. 1. Maj er også ferie, der holder de fleste en uges ferie. Vi var i tivoli, hvilket nok ikke var helt gennemtænkt, for der var faktisk andre mennesker, nu hvor alle havde fri. Til gengæld var der ingen problemer med at komme til, vi havde nemlig min søn med. Allerede uden for, trak vi en større kø end billetlugen. Man skal stadig være over ham hele tiden, hvis man vender sig om, så er der pludselig nogen der har taget ham op af vognen, naturligvis uden at spørge først. Glæder mig til han kan gå og sparke folk over skinnebenet når de bliver for nærgående.
Vi var til et rigtig flot bryllup i weekenden, det er sjovt at opleve den slags. Min kones veninde fra skolen bor også i Suzhou og hun blev gift efter alle kunstens regler. En kinesisk middag er ikke noget der varer så længe, de sidder ikke længe over maden som vi kan gøre ved større fester. Til gengæld vil de drikke, men her var det heldigvis brudeparret der var i centrum, så jeg styrede helt uden om risvin.

torsdag den 3. maj 2007

Kinesisk fjernsyn

Glæden ved min parabol var kortvarig, jeg har kun set meget lidt. Det er ikke fordi jeg ikke har lyst, men det bliver kodet hele tiden. Som så meget andet i Kina, er det naturligvis et kopi kort vi har i. De har ikke rigtig fået fundet de nye koder, så jeg kan se 3 kanaler ud af de 52. Arabisk tv er ikke videre spændende. Jeg har naturligvis stadig omkring 30 kanaler på kinesisk, men det er nu ikke helt det samme.
Efter at have råbt af dem og truet med bål og brand, er der endelig kommet styr på tingene igen, nu virker det faktisk.